Haarden en verwarming: open haarden

15 september 2017
 Categorie├źn: aannemers verwarming & airco, Blog

Delen

Een open haard is een echte sfeermaker voor in huis. Gezellig om tijdens de koude en donkere wintermaanden knus bij de open haard te zitten. Het geeft charme aan een huis en zorgt voor een fijne sfeer. Tegenwoordig zijn open haarden echt niet alleen voor binnen, ook buiten open haarden zijn zeer sfeervol. Leuk voor bij een tuinset en juist ideaal voor de zomermaanden. Dan kun je 's avonds net wat langer buiten blijven zitten en genieten van een fijn knisperend haardvuur. Leuk voor tuinfeesten, open haarden zijn een echte toevoeging aan jouw huis of tuin. Geen open haard in jouw huis of wil je er een bouwen in je nieuwe huis? Dit zijn een aantal manieren voor het aanleggen van een open haard.

Open haard in een bestaand huis

Wil je gaan verbouwen en is het dan ook de perfecte tijd om een open haard aan te leggen? Ga dan samen met de aannemer in gesprek en zie wat de mogelijkheden zijn. Het aanleggen van een open haard is een specifiek klusje waar niet iedereen gespecialiseerd in is (maar Hans van der Vorst Open Haarden wel!) Misschien kent hij nog wel iemand in zijn werkkring die kan helpen. Anders zijn er genoeg gespecialiseerde vaklui die open haarden maken. Maak een afspraak en zie wat de mogelijkheden voor jouw huis zijn. Vrijwel in elk huis kan een open haard gemaakt worden. Het is wel even een investering omdat de klus meerdere verdiepingen nodig heeft, maar je bent dan wel verzekerd van een sfeervolle toevoeging aan jouw woning.

Open haard in nieuwe woning

Een nieuwbouw huis gekocht of nog om de tekentafel voor een nieuw huis? Zorg dat je gelijk een open haard erin bouwt. Het mag dan wel wat meer kosten, maar het is een eenvoudiger optie dan het later nog toevoegen. Een open haard is een prachtig element voor een nieuw huis. Vroeger zaten open haarden standaard in een huis vanwege het gebrek aan verwarming of kachels. Nu is het toch een luxe dingetje omdat het voor de warmte niet nodig is. Maar voor de sfeer kan het heel wat doen. Zorg dat er een open haard ingebouwd wordt en geniet van een nieuw huis met een prachtige open haard. Open haarden kunnen een huis net even helemaal afmaken. In oude huizen zijn deze prachtige open haarden standaard een element van het huis. In nieuwe huizen en nieuwbouw huizen worden deze nog wel eens achterwege gelaten omdat er toch een prijskaartje aan zit. Gelukkig is het altijd mogelijk om later een open haard in te bouwen of tijdens het bouwproces een open haard te bouwen. Het mag een investering zijn, maar je zult hier verder altijd van genieten.